14 آذر 1404

قرارگاه جنبش انقلابیون (قجا)

قرارگاه جنبش انقلابیون جمهوری اسلامی ایران

همه‌چیز دربارۀ زنگزور و جعبه‌ابزار مقابله ایران

همه‌چیز دربارۀ زنگزور و جعبه‌ابزار مقابله ایران

داریوش صفرنژاد، کارشناس مسائل اوراسیا: واگذاری مدیریت زنگزور به آمریکا برای صلح نیست، بلکه برای حضور ناتو در قفقاز جنوبی طراحی شده. این طرح، نسخۀ به‌روزشده‌ای از کریدور زنگزور است که ۳۴ سال قدمت دارد.

این کریدور قرار است زمین، هوا و فضای منطقه را به یک کنسرسیوم تحت رهبری آمریکا و ناتو واگذار کند. این اقدام به معنای واگذاری ۱۰۰ سالۀ خاک ارمنستان و قطع ارتباط زمینی ایران با ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه است.

آمریکایی‌ها به آذربایجان و ارمنستان وعده داده‌اند که آن‌ها را به‌طور هم‌زمان عضو ناتو کنند و حفاظت از این کریدور هم به دست ناتو خواهد افتاد.

این کریدور می‌تواند مسیر ژئوپلیتیکی ایران در کریدور شمال–جنوب را از بین ببرد. آمریکا با این طرح قصد مهار روسیه، ایران، چین و هند را دارد.

زمانی در این منطقه گرجستان خواست عضو ناتو شود اما روس‌ها مانع شدند و درحال حاضر مانند اوکراین چند تکه شده است.

ماه‌های پیش‌رو احتمالا شاهد تنش جدی بین روسیه و آمریکا در قفقاز جنوبی خواهیم بود و بخشی از جنگ اوکراین به این منطقه هم سرایت کرد.

ایران باید روسیه و چین را با خود همراه کند ما نیاز به یک دیپلماسی چند ضلعی و همپوشان نیاز داریم. ایران باید عواقب اجرایی شدن این طرح کریدور را به کشورها گوشزد کند.

قرارگاه جنبش انقلابیون (قجا)

https://313-313.ir

سروش +

https://splus.ir/Ghja_ir

ایتا

https://eitaa.com/Ghja_ir

 آپارات

https://www.aparat.com/Ghja_ir