27 دی 1403

قرارگاه جنبش انقلابیون (قجا)

قرارگاه امنیتی و سایبری جنبش انقلابیون جمهوری اسلامی ایران

بهترین روش‌ها برای ایمن‌سازی محیط‌های ابری در برابر تهدیدات سایبری


در رایانش ابری، امنیت ابری از معماری، اطلاعات و برنامه‌ها در برابر اقدامات مخرب دفاع می‌کند، امنیت داده‌ها هرگز به این اندازه حیاتی نبوده است، زیرا شرکت‌ها برای مقیاس‌پذیری و عملیات از راه دور بیشتر به ابر وابسته هستند.

با انعکاس نیاز حیاتی به اقدامات امنیتی قوی ابری برای محافظت در برابر نقض داده‌ها، دسترسی غیر‌قانونی و تهدیدات داخلی، برآورد می‌شود که هزینه‌های جهانی جرایم سایبری تا سال 2025 به 10.5 تریلیون دلار در سال خواهد رسید.

خطرات سایبری سیستم‌های ابری رو‌به‌رشد را همراهی می‌کنند و خواستار راه‌حل‌های فعال برای مطابقت با خطرات در‌حال تغییر و محافظت از دارایی‌های مهم شرکت هستند.

نقش حیاتی امنیت ابری

اهمیت میان‌افزار در یکپارچه‌سازی داده‌ها با تبدیل‌شدن رایانش ابری به استاندارد افزایش یافته است، برنامه‌های میزبانی‌شده توسط یک ارائه‌دهنده خدمات ابری می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و مقادیر زیادی داده را مبادله کنند، زیرا میان‌افزار برای انجام این کار ساخته شده است.

با این وجود، افراد بد‌خواه ممکن است این زیر‌ساخت ارتباطی حیاتی را بدون اقدامات امنیتی مناسب مورد هدف قرار دهند،در نتیجه، اولویت دادن به امنیت در میان‌افزار به‌جای صرفا یک گزینه ضروری است.

تهدید‌های رایج سایبری در محیط‌های ابری

چالش‌های امنیت ابری

محیط‌های ابری با چندین تهدید سایبری رایج روبرو هستند:

•    نقض داده‌ها: مواردی از دسترسی غیر‌مجاز یک کاربر به برخی از داده‌های حساس موجود در فضای ابری است، گفته می‌شود که 45٪ از نقض اطلاعات مربوط به فضای ابری است .

•    هک کردن حساب: اینجا جایی است که مهاجمان می‌توانند یک حساب کاربری را به‌طور کامل تصاحب کنند و اقدامات غیر‌مجاز را با آن انجام دهند. 

•    تهدیدات داخلی: نشت داده یا به خطر افتادن سیستم ممکن است به‌دلیل بد‌خواهی یا بی‌‌دقتی کاربران مجاز رخ دهد.

•    پیکر‌بندی نادرست: تنظیم نادرست منابع ابری می‌‎تواند آسیب‌پذیری‌ها را آشکار کند، بررسی‌ها نشان می‌دهد 68 درصد از سازمان‌ها پیکر‌بندی نادرست را به‌عنوان یک تهدید برتر امنیت ابری شناسایی کرده‌اند.

•    حملات انکار سرویس (DoS): خدمات ابری طاقت‌فرسا برای ایجاد اختلال در دسترسی.

این تهدیدها بر ضرورت اقدامات امنیتی قوی در محیط‌های ابری تاکید می‌کند.

بهترین روش‌ها برای ایمن‌سازی محیط‌های ابری

 بهترین روش‌های امنیت ابری

امنیت سایبری ابری استراتژی‌ها، روش‌ها و راه‌حل‌ها را ادغام می‌کند، در ذیل 10مورد از بهترین شیوه‌های امنیت داده‌های ابری و موثر‌ترین راه‌ها برای محافظت از محیط رایانش ابری تشریح شده است:

1.    رمز‌گذاری داده‌ها برای امنیت ابری پیشرفته

یکی از اهداف اصلی امنیت ابری تضمین امنیت داده‌های حساس است، رمز‌گذاری داده‌ها همیشه در فضای ابری یا در حالت استراحت برای محافظت از چنین داده‌هایی در برابر دسترسی یا نقض‌های غیر‌مجاز مورد نیاز است، چنین سازمان‌هایی باید از امکانات رمز‌گذاری موجود با فروشندگان ابری برای محافظت از کلید‌های رمز‌گذاری و اتخاذ روش‌های منطقی مدیریت کلید به‌طور ایمن استفاده کنند، حفاظت از داده‌های در‌حال انتقال در برابر ره‌گیری بالقوه از طریق پروتکل‌های ایمن یک پیش‌نیاز در هر محیط شبکه‌ای است.

2.    به‌طور منظم سیستم‌ها را به‌روز‌رسانی و وصله کنید

حفظ زیر‌ساخت ابری ایمن ،مستلزم به‌روز‌نگه‌داشتن سیستم عامل، نرم‌افزار و زیر‌ساخت ابری با جدید‌ترین وصله‌ها و به‌روز‌رسانی‌های امنیتی است، برای یافتن، آزمایش و نصب سریع به‌روز‌رسانی‌ها و وصله‌های امنیتی، سازمان‌ها باید یک رویه مدیریت وصله قوی در اختیار داشته باشند، ادغام هوش مصنوعی در سیستم‌ها می‌تواند آسیب‌پذیری‌ها را از طریق ساده‌سازی و بهبود خودکار روش‌های وصله‌سازیی کاهش دهد.

3.    مدیریت هویت و دسترسی (IAM)

با توجه به امنیت ابر عمومی، داشتن راه حل IAM دسترسی ناخواسته را کاهش می‌دهد، سیستم‌های IAM تضمین می‌کنند که افراد دارای مجوز می‌توانند با ایجاد و مدیریت هویت و مجوز‌های کاربر به منابع دسترسی داشته باشند، از استراتژی‌های کامل IAM برای افزایش امنیت، حفاظت از اطلاعات خصوصی و تضمین انطباق قانونی در محیط‌های ابری استفاده کنید.

4.    از ویژگی‌های امنیتی ارائه‌دهنده ابر استفاده کنید

ارائه‌دهندگان خدمات ابری چندین سرویس و ویژگی امنیتی یکپارچه را برای بهبود امنیت استقرار ابر ارائه می‌دهند، کسب‌و‌کار‌ها باید از این محصولات برای محافظت از ترافیک شبکه و منابع ابری خود، از جمله سیستم‌های پیشگیری از نفوذ، گروه‌های امنیتی و فایروال‌ها برای محافظت از ترافیک شبکه و منابع ابری خود استفاده کنند، برای به حداکثر رساندن کارایی این عناصر امنیتی، پیکر‌بندی مناسب ضروری است، علاوه‌بر‌این، حفظ دانش فعلی از ویژگی‌های امنیتی جدید ارائه‌شده توسط ارائه‌دهندگان ابری و ترکیب راه‌حل‌های امنیتی خارجی در‌صورت لزوم، به بهبود مدیریت کل وضعیت امنیتی ابر کمک می‌کند.

5.    ارزیابی‌ها و ممیزی‌های امنیتی منظم را انجام دهید

بررسی‌های امنیتی دوره‌ای و ارزیابی‌های مختلف، رفع نقاط ضعف، جلوگیری از عدم انطباق با الزامات تنظیم‌شده صنعت و نشان‌دادن پادمان‌های امنیتی در محل را ممکن می‌سازد، شرکت‌ها باید به‌طور منظم تجزیه و تحلیل ریسک و تست‌های نفوذ را در سیستم‌های ابری خود انجام دهند تا نقاط ضعف احتمالی را جستجو کنند، در صنعت استفاده از نظارت مداوم امنیتی و رفع سریع نقاط ضعف و خطرات یافت شده، وضعیت کلی محیط ابر را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد.

6.    سیاست‌ها و رویه‌های امنیتی را اجرا کنید

ایجاد یک روش یکنواخت و استاندارد برای امنیت، مستلزم ایجاد و مستند‌سازی سیاست‌ها و رویه‌های امنیتی ابری کامل است، این قوانین همراه با تشریح رویه‌ها و کنترل‌ها برای مدیریت ایمن منابع ابری، باید نقش‌ها، مسئولیت‌ها و وظایف مرتبط با امنیت را مشخص کند. 

توسعه مداوم اقدامات و فرآیند‌های امنیتی در سراسر شرکت، ضامن انطباق با استاندارد‌های قانونی و صنعتی است، همچنین ضروری است که به‌ طور منظم این قوانین را ارزیابی و به‌روز کنید تا با فناوری جدید، تهدیدات در‌حال توسعه و تغییر الزامات تجاری همگام شوید.

7.    اجرای معماری اعتماد صفر

«هرگز اعتماد نکن، همیشه تایید کن» پایه و اساس رویکرد امنیت سایبری است که به‌ عنوان معماری اعتماد صفر (ZTA) شناخته می‌شود ، ZTA هر درخواستی را بدون توجه به این‌که از کجا آمده است، به‌عنوان یک تهدید احتمالی می‌بیند، برخلاف مدل‌های مرسوم که اعتماد کامل را در محدوده شبکه قرار می‌دهند. 

این احتمال تهدیدات داخلی و آسیب ناشی از نقض محیط را کاهش می‌دهد، به‌ عنوان‌ مثال یک شرکت ممکن است از تقسیم‌بندی خرد برای جدا‌سازی وظایف از یکدیگر استفاده کند، دسترسی غیر‌مجاز توسط یک مجرم سایبری ممکن است تنها به بخش کوچکی از شبکه آسیب برساند، نه به کل آن، نادیده گرفتن ZTA می‌تواند امکان دسترسی غیر‌مجاز به شبکه شما را فراهم کند و منجر به نقض گسترده شود.

8.    مانیتورینگ و ثبت گزارش امنیت ابری را پیاده‌سازی کنید

محیط‌های ابری برای شناسایی و رسیدگی به حوادث امنیتی نیاز به ضبط و نظارت مداوم دارند، سازمان‌ها باید سرویس‌های ابری، برنامه‌ها و گزارش‌های زیر‌ساخت را جمع‌آوری و بررسی کنند تا خطرات امنیتی یا بی‌نظمی‌های احتمالی را پیدا کنند. 

شرکت‌ها می‌توانند از سیستم‌های SIEM (اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد) برای نظارت، همبستگی و تجزیه و تحلیل گزارش‌ها به‌ صورت مرکزی استفاده کنند، برای کاهش تاثیر هر‌گونه نقض یا حمله، ایجاد پروتکل‌های واکنش صریح حادثه و واکنش سریع برای رسیدگی به رویداد‌های امنیتی شناسایی شده، ضروری است.

9.    اجرای پنتستینگ

ممیزی، نفوذ و تست آسیب‌پذیری همگی به شناسایی نقص‌ها و تضمین انطباق استاندارد‌های صنعت کمک می‌کنند، این فرآیند‌ها امنیت و قابلیت اطمینان داده‌ها و سیستم‌های شما را تضمین می‌کنند، دفاع در برابر تهدیدات آنلاین را تقویت می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا به‌طور فعال مشکلات را پیدا کرده و به آنها رسیدگی کنید.

10.    کارکنان خود را آموزش دهید

آموزش کارکنان در مورد استاندارد‌های امنیت سایبری بخشی از آموزش کارکنان است، با شناسایی موثر تهدید‌ها و رسیدگی به آن‌ها، کارکنان آموزش دیده ممکن است به سازمان‌ها کمک کنند تا از داده‌های حساس محافظت کنند و امنیت سرویس ابری را در برابر دسترسی غیر‌قانونی هکر‌ها حفظ کنند.

نهایی

حفظ تداوم کسب‌و‌کار، تضمین انطباق با مقررات و حفاظت از اطلاعات خصوصی به رویکرد امنیتی ابری فعال بستگی دارد، پیش‌بینی و به‌ حداقل‌ رساندن چنین خطراتی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا برند خود را حفظ کنند، جلوی نقض داده‌ها را بگیرند و زیان‌های مالی را کاهش دهند.

با استفاده از اقدامات پیشگیرانه، از جمله نظارت مداوم، ممیزی‌های مکرر امنیتی و آموزش کارکنان، شرکت‌ها ممکن است از تهدید‌های سایبری در‌حال تغییر جلو‌تر باشند و یک محیط ابری امن و قوی ایجاد کنند.

💢 قرارگاه جنبش انقلابیون (قجا)
.
https://313-313.ir